Problémy v domácnosti

Může to být cokoli, výtah, plyn elektrika, nebo voda. To vše pokládáme za samozřejmost do té doby, než se něco semele.

Znáte to, dopijete kávu, čvachnete zbytek do dřezu a umyjete hrnek či skleničku. Ale co to? Voda nějak neodtéká. Hm, nevadí máme přece zvon. A už tlačíte na tu gumovou věc a ono nic. Strkáte tedy do odpadu to, co najdete, kus drátu, špejli, a jéje, on nám tam ten drátek nějak hezky zapadl…

Odtok

No, prostě odpad ucpete ještě více než byl a máte hlavu v pejru, jak se říká. Poučen z internetu, čuchnete tam půl kila sody, litr octu a jste rádi, jak to vaří a šumí. Jenže, zase nic. Takže se vezme kladivo, a začne se do toho třískat hlava nehlava, sifon je na maděru, ách jo, to jste tomu dali. Kat, aby to spral.

Kdybyste však měli někde po ruce kontakt na někoho, kdo čištění odpadů provádí, neměli byste nyní takový problém a čurbes v kuchyni.

Tady nyní vidíte, jak je dobré znát telefon na takové lidi, kteří na to mají jak zkušenosti, tak i případnou techniku. Stačilo zvednou telefon, lidi z firmy by přijeli a za půl hodinky by bylo vše v poklidu hotovo. Tedy, pokud by ten problém byl blízko, pokud by byla odpadová roura ucpaná dále, trvalo by to déle. Také záleží na tom, čím je to celé ucpáno, věřte tomu, že takové obyčejné papírové kapesníčky v odpadní rouře umí napáchat pěkné zlo. A ještě větší dokáží napáchat tuky. Ty udělají zarážku jak z betonu a pak už přichází na řadu jedině malá atomová puma, protože na tohle žádná chemie neplatí.
Proto raději do odpadu olej a jiné mastnoty nevylévejte. Měli byste někde blízko domu na to mít sběrnou nádobu. Pokud ne, vydupejte si ji na vašem obvodu.

Umyvadlo

Nuže, jak vidno, problém lze řešit poměrně v klidu a poměrně rychle. A bylo by to ještě rychlejší, kdybyste volali hned při první známce ucpávání. Protože tak předejdete větší námaze při nápravě a také větším výdajům.